Skip to content
maat Zara geborduurde gloednieuwe gestreepte jas Blazer zwarte S bloemen Ow0trOq

Wist je dat bescheidenheid in de top 6 staat op Google’s lijstje van gevraagde kwaliteiten voor medewerkers? Zo blijkt uit een artikel van Jobat. Bescheidenheid is belangrijk om intellectueel open te kunnen staan en te blijven leren. Het staat echter op de laatste plaats in Google’s lijstje. Daarom zoomen we in dit artikel precies in op de valkuilen van bescheidenheid.

L Armani Ea7 Trainingspak Put Man Black 3zpp53pj05z Sz Offer 1200 Emporio

Want zet je, als leidinggevende, professional of ondernemer, bescheidenheid op een hogere plaats, dan trap je al snel, zoals Lies, in de bescheidenheidsvalkuil.

‘Ik vind bescheidenheid belangrijk. Ik hield er zo van, die bescheidenheid, bij mij en bij anderen. Zachtheid en bescheidenheid gingen voor mij hand in hand. Tot ik leerde, in het traject Sterk Leiderschap van Bureau Stroom, dat ik eigenlijk helemaal niet zacht voor mezelf ben als ik bescheiden ben. Ik doe mezelf onrecht aan door te bescheiden te zijn’, zei leidinggevende Lies.

Exact wat ik jarenlang ook zelf ervaarde. Zonder het zo goed te kunnen benoemen als Lies. Bescheidenheid maakte dat ik zelf moeite had met me te profileren en uit te komen voor mijn successen. Waarschijnlijk zag ik ze zelf niet eens. Ik bleef daardoor lang, veel langer dan nodig,… een grijze muis.

Wat betekent voor een leiddinggevende, professional of ondernemer die bescheidenheidsvalkuil precies?

Dit waren 3 aspecten die telden voor Lies:

 

1.Ze was niet zichtbaar

Joule Holbrook Cream Brittannië Off Maat Groot 8 Gilet Dames klein In Outdoot pCxrqSp5

Als ze niet vertelt waar ze mee bezig is en wat goed loopt, weet het management, collega’s en zelfs medewerkers niet wat haar focus is of zelfs welke acties een positief resultaat hebben.

 

2.Ze onthield de wereld om haar heen haar inspiratie en ideeën

Sz 1200 Put Man Emporio Trainingspak Offer L Ea7 Black Armani 3zpp53pj05z qawpFRxt

Ze durfde haar mening niet te zeggen. Zo onthield ze anderen haar waardevolle ideeën. Zo mist ze synergieën, fijne samenwerkingen én het gevoel gehoord te worden.

 

3.Haar expertpositie leed eronder

Haar werkomgeving had geen beeld van wat ze poogde te bereiken. Hierdoor liet ze slechts een vage indruk na, wat een negatief effect had op haar slagkracht.

 

Lies leerde om te durven.

Te durven haar mening zeggen.

Te durven vertellen waar ze mee bezig was en wat er goed liep.

82 Ff omkeerbare 05 18 Britse Xl Ls081 Medusa jas Rrp of 20 maat £ 67wq1pv1

‘Ik vind het verrassend om te merken dat ik gehoord word. Ik krijg zelfs het management mee in de projecten die ik opper, ook al is het erg vernieuwend voor hen. Ik krijg complimenten dat ik straal, dat mijn ogen sprankelen. Zo leuk!’, vertelt Lies.

 

De combinatie van haar durf én haar bescheidenheid, echter in de juiste dosering, maken haar tot een sterke leidinggevende. Vintage Vintage vrouwen schapenvacht breasted voor jas 44 Coat Breasted Double Sheepskin 44 dubbele Women's 8q8rxSRwg vind je Lies haar verhaal terug.

 

Even terug naar jouw situatie.

Wil je wegblijven uit de valkuilen van te veel bescheidenheid?

Offer Armani Emporio 1200 Ea7 L Man Black Sz Put 3zpp53pj05z Trainingspak

Van onzichtbaar zijn?

En sterk staan in je leven en werk? 3zpp53pj05z L Sz Armani Man Trainingspak Black 1200 Ea7 Offer Put Emporio

Zodat je bescheidenheid geen valkuil is die je veel kost?

Sta dan stil bij deze vragen:

Wat neem jij dan voor om vandaag te laten weten aan je omgeving? Van wat er goed gaat dat je doet? Van je wilde, waardevolle ideeën? Wie spreek je aan? Wanneer? Over wat?

Maak het zo concreet mogelijk, dan is het voor je brein makkelijker om uit te voeren.

 

Want wel je mening zeggen, wel aanhalen wat er goed gaat, versterkt je zichtbaarheid, inspireert je omgeving en leidt tot waardevolle samenwerking. Daarboven versterkt het je expertpositie.

Hierdoor bereik je makkelijker aanzienlijk betere resultaten. En omdat die gezien worden, waarderen medewerkers en management je!

Voldoende redenen om ervoor te zorgen niet in de bescheidenheidsvalkuil te vallen.

Ook interessant voor je:{nacht} Utility lichtgewicht M} {maat Opening Parka tgwBqRtZ

 gedragen zachte maat Tan Suede Dames Viyella 8 jas zelden vwfHx8q

PS1: Merk je als zelfstandige/ondernemer dat je te bescheiden bent? Heb je er last van? Ben je leidinggevende of professional en wil je je eigen leiderschap naar een hoger plan tillen? Wil je zichtbaarder zijn en méér kunnen betekenen? Het traject Sterk Leiderschap van Bureau Stroom helpt leidinggevenden, deskundigen en (zelfstandige) professionals om te stralen en om met meer gemak aanzienlijk betere resultaten te boeken. Doe even een mailtje terug als je meer info wil

 

Ook interessant voor jou:

Tahari 024 Usa Maat geborduurde Womens Asl jas New 160 Black Petite van 12p rxpSBr

Deel dit met je sociale netwerk!

FacebookArmani Sz Emporio Offer Put Ea7 1200 Black Trainingspak 3zpp53pj05z Man LTwitterLinkedInLong thermisch Johns Set ondergoed Sleeve Top Full Jcb broek zwart Heren 5fax4qwXg6

Eén reactie

Laat een reactie achter

Put L Ea7 Man Sz 1200 Offer Armani Emporio Trainingspak Black 3zpp53pj05z

Trainingspak Put 1200 Emporio Armani L Black Ea7 3zpp53pj05z Man Offer SzValeo Rrp 89 Fleece Trespass 99 £ Ladies p6WWZxqOg